XL cookies met speculaas en witte chocolade
XL cookies met speculaas en witte chocolade
Dessert
Een lekker koekje nu en dan, dat sla ik niet af. Zeker niet als het XL cookies met speculaas en witte chocolade zijn. Zoooo goed! Deze koekjes zijn lekker krokant aan de buitenkant en heerlijk chewy vanbinnen. En door hun extra groot formaat heb je zeker en vast meer dan genoeg smulplezier!
Wat heb je nodig?
Voor 10 XL koeken:
- 115 gr zachte boter
- 100 gr speculaaspasta
- 100 gr bruine suiker
- 50 gr witte suiker
- 1 ei
- 175 gr bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 bicarbonaat
- 1 snuifje zout
- 120 gr witte chocoladedruppels
- 10 verkruimelde speculaaskoekjes
Hoe maak je het?
- Doe de boter, de speculaaspasta, de bruine suiker en de witte suiker in de keukenrobot
- Meng en voeg ondertussen het ei toe
- Voeg daarna de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, het zout en de helft van de speculaaskruimels toe
- Meng als laatste de witte chocoladedruppels nog onder het koekjesdeeg
- Verdeel het deeg 10 gelijke delen en maak er bollen van
- Leg ze op een bordje en laat ze een kwartiertje opstijven in de diepvries
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden
- Leg de bollen koekjesdeeg op bakplaten bekleed met bakpapier (leg maximum drie à vier deegbolletjes op één bakplaat, de koekjes breiden nog uit tijdens het bakken)
- Bestrooi de deegbolletjes met de rest van de speculaaskruimels
- Bak ze vervolgens 15 minuten in de oven
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen
- Klaar!
Dit recept voor XL cookies met speculaas en witte chocolade uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Gebak
Tags:
Dessert speculaaspasta
Koekjes bakken
Koekjes met speculaas
Koekjes met witte chocolade
Koekjes speculaaspasta