Puddingkoffiekoekjes met rood fruit

Puddingkoffiekoekjes met rood fruit
Ontbijt

Niet zo heerlijk om het weekend mee te beginnen dat zelfgemaakte koffiekoeken! Deze schattige puddingkoffiekoekjes met rood fruit zijn hier thuis een echte winner! Eenvoudig om te maken en smulplezier gegarandeerd!
Wat heb je nodig?
- 6 kant-en-klare bladerdeegvierkantjes
- 500 ml Campina melk
- 1 vanillestok, het merg
- 100 gr suiker
- 50 gr maïszetmeel
- 4 eigelen
- 1 eigeel om te doreren
- Rood fruit: frambozen, blauwe bessen, bramen, rode bessen
- Bloemsuiker
Hoe maak je het?
Maak de pudding:
- Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur samen met het merg van de vanillestok
- Meng de suiker met het maïszetmeel en de eigelen in een kom tot een egaal mengsel
- Voeg een beetje van de warme melk toe aan de eigelen en roer los
- Giet het eimengsel bij de rest van de melk in de pan op het vuur
- Roer tot je een dikke pudding verkrijgt
- Stort de pudding in een kom
- Dek af met een laagje plasticfolie
- Laat afkoelen
- Doe de afgekoelde pudding in een spuitzak
Maak de bladerdeegjes:
- Snijd op 1 cm van de rand van de bladerdeegvierkantjes twee L vormen in het deeg met een scherp mesje
- Plooi ze over naar de overliggende hoeken tot een ruit
- Bestrijk met een losgeklopt eigeel
- Leg de bladerdeegjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Laat ze afkoelen
Afwerking:
- Spuit een laagje pudding op elk bladerdeegkoekje
- Verdeel er het rood fruit over
- Werk af met een laagje poedersuiker
Dit recept voor puddingkoffiekoekjes met rood fruit uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Fruit
Gebak
Zuivel
Tags:
koffiekoek
Puddingkoek
Recept koffiekoek
Recept puddingkoek
Vanillepudding
Zelf koffiekoeken maken
Zelf puddingkoeken maken