Pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes

Pompoensoep met gecrunchte hazelnootjes

Let it snow, let it snow! Het is mega koud buiten dus blijf ik lekker binnen, dicht bij het stoveke met een lekker kommetje winterse pompoensoep. Ideaal om op…
Let it snow, let it snow! Het is mega koud buiten dus blijf ik lekker binnen, dicht bij het stoveke met een lekker kommetje winterse pompoensoep. Ideaal om op te warmen! De gekarameliseerde hazelnootjes zorgen voor een zoete toets en een cruchke in de soep. Hemels!
Nodig?
- 1 butternut pompoen van ongeveer 500 gr
- 1 grote aardappel
- 2 uien
- 2 liter kippenbouillon
- 1/2 tl rozemarijn
- 1/2 tl tijm
- peper – zout
- 1 el hazelnoten
- 2 el suiker
- boter
Hoe?
Voor de soep:
- Schil de butternut, verwijder de pitten en snij in blokjes
- Schil de aardappel, snij ook in blokjes
- Pel de uien, snij in grove stukken
- Smelt een klontje boter in een grote pot
- Voeg de stukjes ui toe en stoof ze glazig
- Voeg de aardappel en de pompoenblokjes toe
- Laat 20 minuutjes stoven
- Voeg af en toe indien nodig een scheutje water toe
- Voeg de kippenbouillon, rozemarijn en tijm toe
- Breng zachtjes aan de kook en laat nog 20 minuutjes pruttelen
- Mix tot een gladde soep
- Breng extra op smaak met peper en zout
Voor de crunchy hazelnoten:
- Hak de hazelnoten grof
- Rooster ze in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes bruin zijn
- Verwarm in een steelpannetje 2 eetlepels suiker
- Laat lichtjes karameliseren
- Voeg de stukjes hazelnoot toe
- Roer goed onder mekaar
- Stort de gekarameliseerde hazelnootstukjes op een bakpapiertje
- Laat afkoelen
- Hak nogmaals fijn
- Werk hier de soep mee af
- Klaar!