Courgettepannenkoekjes met zalm

Courgettepannenkoekjes met zalm
Lunch

Mag het voor de lunch wel eens iets anders zijn dan brood? Dan heb ik het ideale receptje voor jou! Lekker, licht en ook nog eens gezond, deze courgettepannenkoekjes met zalm en verse kaas zijn het allemaal.
Wat heb je nodig?
Voor 6 à 8 pannenkoekjes
- 2 courgetten
- 3 à 4 grote el maïszetmeel
- 1 ei
- 100 gr Campina volle verse kaas
- 150 gr gerookte zalm
- 1 tl gedroogde dille
- Peper – zout
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Rasp de courgetten met een grove rasp in stukjes
- Doe de stukjes in een theedoek en wring het al het vocht uit
- Doe de courgettepulp in een kom
- Voeg er het maïszetmeel, het ei, peper en zout aan toe
- Meng goed onder mekaar
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op het vuur
- Zet een dresseerrring in de pan en vul op met twee eetlepels van het beslag
- Verwijder de ring en laat het pannenkoekje onderaan goudbruin bakken
- Draai vervolgens om en laat ook de andere kant bakken
- Herhaal tot het beslag volledig opgebruikt is
- Schik een courgettepannenkoekje op een bord
- Lepel er wat verse kaas over
- Schik er een plakje zalm bovenop
- Herhaal dit enkele keren tot je een torentje hebt
- Bestrooi nog met wat dille alvorens te serveren
- Klaar!
Tips
- Deze courgettepannenkoekjes zijn ook heerlijk om tijdens een brunch te serveren, maak ze nog luxueuzer door ze af te werken met pakjes avocado en/of een gepocheerd eitje
- Ook lekker met zure room in plaats van verse kaas
- Deze courgettepannenkoekjes kan je zowel warm als koud eten
Dit recept voor courgettepannenkoekjes met zalm uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Lunch
Vis en zeevruchten
Zuivel
Tags:
courgette
Courgette recepten
Gezond lunchen
Gezonde lunch
Pannenkoekjes
Zalm recepten