Gevulde pannenkoeken met chocolade

Gevulde pannenkoeken met chocolade

Mijn lief en ik zijn helemaal verzot op pannenkoeken. Je kan dan ook al raden wat er op zondagochtend vaak op onze ontbijttafel staat.. 🙂 Al scrollend door Pinterest kwam ik onlangs uit bij een recept van gevulde pannenkoeken met chocolade, iets wat ik meteen wou uitproberen. In het recept werd er een laag chocopasta ingevroren om die vervolgens in het pannenkoekenbeslag te kunnen leggen. Dat leek me een heel gedoe dus ging ik op zoek naar een gemakkelijkere manier om deze gevulde pannenkoekjes te kunnen maken. Al snel kwam ik uit bij de matinettes van Jacques Chocolade die helemaal perfect zijn om als vulling te gebruiken. Nog een pluspunt: de matinettes bestaan zowel in een witte, melk of pure variant dus kies je gewoon wat jij het lekkerst vindt!
Nodig voor 6 pannenkoekjes?
- 300 ml melk
- 1 ei
- 40 gr boter
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 1 el bloemsuiker
- 1 snuifje zout
- 1 pakje Jacques Chocolade Matinettes (zwart, melk of wit)
- 1 bakje frambozen (optioneel)
- boter
Hoe?
- Neem een grote kom en klop hierin het ei los met de melk
- Smelt de boter in de microgolfoven en voeg ook bij de melk
- Meng nu de bloem, de bloemsuiker en het zout onder het mengsel
- Roer met een garde tot een glad beslag
- Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan op het vuur
- Schep een lepel van het beslag in de pan en laat een minuutje bakken
- Breek de matinette in twee en leg beide stukjes in het pannenkoekje
- Bedek de matinette met een dun laagje beslag
- Als er zich aan de bovenkant luchtbelletjes beginnen te vormen mag het pannenkoekje omgedraaid worden
- Laat de pannenkoek nog een minuutje verder bakken aan deze zijde
- Herhaal tot het beslag volledig is opgebruikt
- Bestrooi de gevulde pannenkoeken met een laagje bloemsuiker en serveer ze met vers fruit, bijvoorbeeld framboosjes
- Klaar!