Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 2 croques:

  • 2 grote zoete uien
  • 1 klontje boter
  • 1 kl balsamico azijn
  • 1 kl suiker
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 el mosterd
  • 4 sneetjes Charles kippenfricandon
  • 2 sneetjes kaas
  • Peper – zout
  • Fijngehakte peterselie

Hoe maak je het?

  • Pel de zoete uien en snijd ze in halve ringen
  • Stoof deze aan in een klontje boter op een zacht vuur
  • Laat ze mooi goudbruin karamelliseren
  • Voeg er de balsamico azijn en de suiker aan toe
  • Breng nog verder op smaak met peper en zout.
  • Neem de sneetjes brood
  • Besmeer twee sneetjes met een dun laagje mosterd
  • Leg er telkens twee sneetjes kippenfricandon en een sneetje kaas op
  • Verdeel er vervolgens de gebakken ui over
  • Dek ze af met de overige twee sneetjes brood.
  • Verwarm de croquemachine
  • Toast de boterhammen tot zo goudbruin zijn en de kaas gesmolten is
  • Snijd ze doormidden alvorens te serveren
  • Klaar!

Dit recept voor croque met kippenfricandon en gekaramelliseerde ui uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Charles.

Categorieën:

Broodjes en burgers
Gevogelte
Zuivel

Tags:

Croque met kaas
Croque met kip
Gekaramelliseerde ajuin
Gekaramelliseerde ui
Kippenfricandon

Bekijk ook...

Croque met kip, tomaat en mozzarella

Lunchtime! Ik hou wel van een beetje variatie dus probeer ik toch elke dag een ander middagmaaltje te bedenken. Want zeg nu zelf, boterhammen met kaas en hesp ben je…

Broodje met Mexicaanse kipsalade

Klassieke smoskes met hesp en kaas ook een beetje beu? Maak dan eens dit heerlijk broodje met Mexicaanse kipsalade als lunch! Verrassend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken.…

Broodje préparé – Italian style

Een lekker broodje préparé voor tijdens de lunch, dat smaakt mij altijd. Ik maakte er deze keer een twist op met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes. Kortom: een broodje…

Club sandwich met curry-krablsla

Mijn favoriet slaatje voor op de boterham? Dat is toch wel krabsla! Vandaag maak ik daarom een super deluxe club sandwich met curry-krabsla! Heerlijk als lunch!