Croque met kippenfricandon en gekaramelliseerde ui
Croque met kippenfricandon en gekaramelliseerde ui
Lunch
Olé olé een lekker lunchidee: croque met kippenfricandon en gekaramelliseerde ui! Omdat het wel eens iets anders mag zijn dan een gewoon croqueske met kaas en ham, bedacht ik deze lekkere variant. En ik moet zeggen: amai dat heeft gesmaakt. Het zoete van de ui en het scherpe van de mosterd vormen een heerlijke combinatie met de sneetjes kippenfricandon. Aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor 2 croques:
- 2 grote zoete uien
- 1 klontje boter
- 1 kl balsamico azijn
- 1 kl suiker
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 1 el mosterd
- 4 sneetjes Charles kippenfricandon
- 2 sneetjes kaas
- Peper – zout
- Fijngehakte peterselie
Hoe maak je het?
- Pel de zoete uien en snijd ze in halve ringen
- Stoof deze aan in een klontje boter op een zacht vuur
- Laat ze mooi goudbruin karamelliseren
- Voeg er de balsamico azijn en de suiker aan toe
- Breng nog verder op smaak met peper en zout.
- Neem de sneetjes brood
- Besmeer twee sneetjes met een dun laagje mosterd
- Leg er telkens twee sneetjes kippenfricandon en een sneetje kaas op
- Verdeel er vervolgens de gebakken ui over
- Dek ze af met de overige twee sneetjes brood.
- Verwarm de croquemachine
- Toast de boterhammen tot zo goudbruin zijn en de kaas gesmolten is
- Snijd ze doormidden alvorens te serveren
- Klaar!
Dit recept voor croque met kippenfricandon en gekaramelliseerde ui uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Charles.
Categorieën:
Broodjes en burgers
Gevogelte
Zuivel
Tags:
Croque met kaas
Croque met kip
Gekaramelliseerde ajuin
Gekaramelliseerde ui
Kippenfricandon