Bagel bites

Bagel bites
Lunch
Ontbijt
Snack

Bagels kennen we allemaal, maar hebben jullie ook al eens gehoord van bagel bites? Dat zijn ieniemienie luchtige broodjes, ideaal als hapje of snackje. Bovenop de broodjes komt een typische bagel seasoning, een mix van lekkere ingrediënten om de bagel bites mee af te werken. Ik vertel jullie graag hoe je dit zelf maakt! Moeilijk is het niet want voor de deegballetjes heb je slechts drie ingrediënten nodig!
Wat heb je nodig?
Voor de bagel bites (16 stuks):
- 125 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr Campina volle verse kaas
- 1/2 tl zout
Voor de bagel seasoning:
- 1 kl witte sesamzaadjes
- 1 kl zwarte sesamzaadjes
- 1 kl maanzaadjes
- 1 kl gefrituurde uitjes
- 1/2 kl lookpoeder
- 1/2 kl grof zout
Overige ingrediënten:
- 1 ei, losgeklopt
- roomkaas
- gerookte zalm
- bieslook
Hoe maak je het?
- Doe de bloem, de verse kaas en het zout samen in de mengkom van de keukenrobot
- Kneed met de deeghaak tot een soepel deeg gedurende 3 minuutjes (je kan dit deeg ook met de hand kneden indien gewenst)
- Vorm een bal van het deeg en duw deze wat plat
- Verdeel in 16 stukjes
- Rol kleine balletjes van de 16 stukjes deeg
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Meng alle ingrediënten voor de bagel seasoning
- Bestrijk de deegballetjes met een laagje losgeklopt ei
- Bestrooi ze vervolgens met de bagel seasoning
- Bak de bagel bites gedurende 20 minuten in de oven
- Laat ze lichtjes afkoelen
- Besmeer ze met roomkaas en beleg ze met gerookte zalm
- Werk ze nog af met fijngehakte bieslook
- Klaar!
Dit recept voor bagel bites uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Broodjes en burgers
Vis en zeevruchten
Tags:
Bagel bites
Bagel met roomkaas
Bagel met zalm
Bagel recept
Bagels bakken
Bagels maken