Appelflappen

Appelflappen

Wisten jullie dat.. appelflappen zelf maken echt helemaal niet moeilijk is? Voor mij zijn ze de perfecte afsluiter van een heerlijk ontbijt op zondagochtend. Wanneer er uit de oven de…
Wisten jullie dat.. appelflappen zelf maken echt helemaal niet moeilijk is? Voor mij zijn ze de perfecte afsluiter van een heerlijk ontbijt op zondagochtend. Wanneer er uit de oven de zalige geur van appeltjes en kaneel komt gedreven kan voor mij de dag al niet meer stuk! Kleine tip: ik maak de appelflapjes niet te lang op voorhand zodat ze nog een beetje warm zijn wanneer we ze opeten. Hmmm!
Nodig?
- 10 bladerdeegvierkantjes (uit de diepvries)
- 4 zoete appels
- 1 klontje boter
- 2 el fijne witte suiker
- 1 snuifje kaneel
- 1 el rozijnen (optioneel)
- 4 el grove witte kristalsuiker
- water
Hoe?
- Laat de bladerdeegvierkantjes ontdooien
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snijd de appels in blokjes
- Smelt een klontje boter in een steelpannetje
- Stoof de blokjes appel er in aan tot ze moes zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten
- Voeg suiker, kaneel en rozijnen toe
- Laat de appelmoes een kwartiertje afkoelen
- Beleg elk plakje bladerdeeg met een eetlepel appelmoes
- Maak de randen van de bladerdeeg nat met wat water (dit kan je gewoon met je vinger doen)
- Vouw het velletje bladerdeeg tot een driehoek
- Maak met een vork inkepingen in de twee kortste zijden van de appelflap
- Bestrijk de bovenzijde van de appelflap met water
- Duw ze vervolgens in de grove suiker
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de appelflapjes gedurende 20 minuten
- Laat ze nog even afkoelen alvorens ze te serveren
- Klaar!