Gezonde appelbeignets

Gezonde appelbeignets
Dessert
Ontbijt

Appelbeignets zijn suuuper lekker maar de voornaamste reden waarom ik ze thuis niet vaak klaarmaakte was omdat ik telkens er tegenop zag om te frituren. Dat is, vind ik toch, niet enkel veel gedoe maar maakt dit snackje ook meteen heel vettig en zwaar. En dus ging ik op zoek naar een gezonder én makkelijker klaar te maken alternatief. Persoonlijk vind ik deze gezonde appelbeignets minstens even lekker en zijn ze daarbovenop ook nog eens een pak voedzamer. Win-win dus!
Wat heb je nodig?
- 2 zoete appels
- 50 gr havermout
- 100 gr Campina magere verse kaas
- 1 ei
- 5 el Campina halfvolle melk
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl bakpoeder
- Neutrale olie om in te bakken
- Bloemsuiker om af te werken
Hoe maak je het?
- Doe de havermout in de blender en mix tot fijn havermeel
- Doe in een kom
- Voeg er de verse kaas, het ei, de melk, het kaneelpoeder en het bakpoeder aan toe
- Meng goed onder mekaar met een garde
- Zet het beslag even opzij
- Schil de appels en verwijder het klokhuis
- Snijd ze vervolgens in schijfjes van +- 1 cm dikte
- Verhit een heel klein scheutje olie in een pan op het vuur
- Haal de appelschijfjes één voor één door het beslag en leg ze in de pan
- Laat goudbruin bakken aan de ene kant
- Draai ze vervolgens om zodat ze ook goudbruin kunnen bakken aan de andere kant
- Bestrooi de appelbeignets voor het serveren nog met een dun laagje poedersuiker
- Klaar!
Dit recept voor gezonde appelbeignets uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Zuivel
Tags:
Gezond dessert
Gezond ontbijt
Gezond snacken
Gezonde appelbeignets
Ontbijt met appel
Ontbijt met havermout