Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 2 zoete appels
  • 50 gr havermout
  • 100 gr Campina magere verse kaas
  • 1 ei
  • 5 el Campina halfvolle melk
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Neutrale olie om in te bakken
  • Bloemsuiker om af te werken

Hoe maak je het?

  • Doe de havermout in de blender en mix tot fijn havermeel
  • Doe in een kom
  • Voeg er de verse kaas, het ei, de melk, het kaneelpoeder en het bakpoeder aan toe
  • Meng goed onder mekaar met een garde
  • Zet het beslag even opzij
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis
  • Snijd ze vervolgens in schijfjes van +- 1 cm dikte
  • Verhit een heel klein scheutje olie in een pan op het vuur
  • Haal de appelschijfjes één voor één door het beslag en leg ze in de pan
  • Laat goudbruin bakken aan de ene kant
  • Draai ze vervolgens om zodat ze ook goudbruin kunnen bakken aan de andere kant
  • Bestrooi de appelbeignets voor het serveren nog met een dun laagje poedersuiker
  • Klaar!

Dit recept voor gezonde appelbeignets uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Zuivel

Tags:

Gezond dessert
Gezond ontbijt
Gezond snacken
Gezonde appelbeignets
Ontbijt met appel
Ontbijt met havermout

Bekijk ook...

Açai bowl

Toen ik vorig jaar op vakantie was in Mexico at ik verschillende keren een açai bowl als ontbijt en ik was meteen verkocht. Açai komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is…

Chocolate chip pancakes

Zin in een lekker en gezond ontbijtje? Dan zijn deze chocolate chip pancakes met banaan en havermout echt iets voor jou! Ik maak ze met magere verse kaas die zacht…

Pina Colada ontbijtbowl

Vandaag start ik mijn dag met wat tropical vibes en kleur in mijn bord want mijn ontbijtje of the day is een heuse pina colada ontbijtbowl! Deze maak ik met…

Brownie-havermoutpotjes

Een smeuïge, warme brownie als ontbijt? Wie kan daar nu aan weerstaan?! En ik spreek hier wel degelijk over een gezonde en voedzame versie, ideaal dus om je dag mee…