Uit de schelp: Carpaccio van coquilles met rucolamayonaise

Uit de schelp: Carpaccio van coquilles met rucolamayonaise
Voorgerecht

Een lekker en heel fris voorgerechtje, dat is wat deze carpaccio van coquilles met rucolamayonaise en sojadressing is. Coquilles, ook wel Sint-Jacobsvruchten genoemd, zijn perfect om te grillen, bakken of stoven maar ik heb ze het liefst van al gewoon rauw! Deze schaaldieren zijn een gezonde keuze, ze bevatten veel ijzer en vitamine B!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- 10 coquilles, uit de schelp
- 1 limoen
- 1 citroen
- munt
- koriander
- zeezout
Voor de sojadressing
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
Voor de rucolamayonaise
- 1 handjevol rucola
- 2 el water
- 1 el mosterd
- 1 eiwit
- 1 el witte wijnazijn
- 2 dl arachideolie
Hoe maak je het?
Maak eerst de rucolamayonaise
- Hak de rucola grof
- Doe in een maatbeker samen met de overige ingrediënten behalve de arachideolie
- Mix tot een gladde puree
- Voeg nu straalsgewijs de arachideolie toe tijdens het mixen
- Mix tot je een dikke mayonaise overhoudt
Ga verder met de rest van de bereiding
- Verwijder de sluitspier van de coquilles
- Snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes
- Smeer het midden van het bord in met de rucolamayonaise
- Leg de plakjes coquille er mooi bovenop
- Besprenkel met citroensap
- Schaaf er zeste van citroen en limoen boven
- Bestrooi met een snuifje zeezout
- Werk af met fijngehakte munt en koriander
- Meng de olijfolie en de sojasaus voor de dressing
- Lepel de dressing rond de plakjes coquille
- Klaar!
Dit recept voor carpaccio van coquilles met rucolamayonaise uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Vis en zeevruchten
Tags:
basilicum
Basilicummayonaise
citroen
coquilles
koriander
limoen
munt
recept
recepten
schelpdieren
Sint-Jakobsvruchten
sojasaus
voorgerecht