Thai beef salade met mango

Thai beef salade met mango

Ik ben helemaal verzot op gerechten uit de Oosterse keuken. Ze zijn veelal licht, gezond en toch heel smaakvol. Zo is ook deze Thai beef salade met mango een echt…
Ik ben helemaal verzot op gerechten uit de Oosterse keuken. Ze zijn veelal licht, gezond en toch heel smaakvol. Zo is ook deze Thai beef salade met mango een echt smaakbommetje met een fingerlicking goede dressing. Heerlijk als lunch of als licht hoofdgerecht!
Thai beef salade met mango
Nodig? (voor 2 personen)
- 150 gr gemengde sla
- 10-tal kerstomaatjes
- 1/2 komkommer
- 150 gr sojascheuten
- 1 mango, in blokjes
- 200 gr steak
- 1 kl sesamzaadjes
Voor de marinade/dressing:
- 1 el sesamolie
- 1 teentje look, geperst
- 5 el sojasaus
- 1 kl vissaus
- 1 el honing
- 6 blaadjes koriander, fijngehakt
- 1 el citroensap of limoensap
Hoe?
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje
- Neem een klein schaaltje, leg daarin de steak en overgiet met de marinade
- Dek af met een deksel en laat het vlees minimum 4 uur marineren in de koelkast (draai af en toe om)
- Verdeel de salade, de mango, de kerstomaatjes en de komkommer over twee borden
- Bak de sojascheuten in een scheutje olie en blus ze met een scheutje sojasaus
- Verhit een pan zonder vetstof op het vuur
- Haal de steak uit de marinade, laat uitlekken en schroei deze gedurende twee minuutjes aan elke kant in de pan
- Laat het vlees even rusten en snijd het vervolgens in dunne plakjes
- Schik de sojascheuten en de plakjes vlees op de salade
- Bestrooi met sesamzaadjes en fijngehakte koriander
- Besprenkel met enkele lepeltjes van de marinade en serveer de rest apart
- Klaar!
Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!