Bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm

Bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm
Lunch

Deze bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm is een heerlijk lunchgerechtje dat je perfect op voorhand kan mealpreppen. Zowel koud als warm is het een echte aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
- ¼ bloemkool, in kleine roosjes
- 1 tl za’atar + extra voor afwerking
- 1 rode ui, in ringetjes
- 400 gr zalmfilet, zonder vel
- 100 gr fijne bulgur
- 175 ml kokend water
- 150 gr Griekse yoghurt
- ½ citroen, het sap
- Enkele blaadjes munt, fijngehakt
- Enkele blaadjes koriander, fijngehakt
- Peper – zout
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Meng de bloemkoolroosjes met de za’atar, peper, zout en een flinke scheut olijfolie
- Neem een met bakpapier beklede ovenplaat
- Leg er de bloemkoolroosjes, de ringetjes rode ui en de zalm op
- Besprenkel de zalm met wat olijfolie en kruid met peper en zout
- Zet de plaat in de oven gedurende 20 minuten
- Overgiet ondertussen de bulgur met kokend water
- Voeg een snuifje zout toe
- Laat afgedekt wellen tot de bulgur al het water opgenomen heeft
- Roer vervolgens los met een vork
- Meng de Griekse yoghurt met citroensap, munt, koriander, peper en zout
- Verdeel de bulgur over kommetjes
- Schik er enkele stukjes zalm bovenop en verdeel er de geroosterde bloemkool en ui over
- Werk af met de Griekse yoghurt, extra blaadjes munt en koriander en za’atar
Tip
Heb je nog geroosterde groentjes en zalm over? Gebruik ze dan als vulling voor een heerlijke wrap!
Dit recept voor bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Vis en zeevruchten
Tags:
Bloemkool in de oven
Bloemkool recepten
Bulgursalade recept
Geroosterde bloemkool
Geroosterde zalm
Mealpreppen
Zalm in de oven
Zalm recepten