Scampi’s in een amarettosausje

Scampi’s in een amarettosausje
Lunch
Voorgerecht

Ben je op zoek naar een origineel gerecht dat je smaakpapillen zal verrassen? Deze scampi's in een romige amarettosaus zijn een ware culinaire traktatie! De zachte zoetheid van amaretto combineert perfect met de ziltige smaak van scampi’s, terwijl een vleugje room het geheel fluweelzacht maakt. Dit recept is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook ideaal voor een gezellige avond met vrienden of als luxe diner op een doordeweekse dag. Zin in een verrassend gerecht met een twist? Probeer dan zeker deze scampi's in amarettosausje!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- 16 gepelde scampi’s
- 3 sjalotjes of 1 rode ui
- 20 ml amaretto
- 400 ml room
- enkele sprietjes bieslook
- peper – zout
- boter
Hoe maak je het?
- Pel de scampi’s
- Snipper de sjalotjes fijn
- Stoof ze glazig in een klontje boter in een pan op het vuur
- Voeg de gepelde scampi’s toe
- Kruid met peper en zout
- Laat een paar minuutjes bakken
- Overgiet het geheel met de amaretto
- Laat even koken zodat de alcohol kan verdampen
- Voeg de room toe
- Laat de saus nu indikken
- Breng ze nog op smaak met peper en zout
- Bestrooi met fijngesneden bieslook
- Serveer met stokbrood
- Klaar!
Dit recept voor scampi’s in een amarettosausje uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Pasta
Vis en zeevruchten
Tags:
Amaretto
bieslook
Cayennepeper
room
Scampi
sjalot
stokbrood