Pindakaas granola

Pindakaas granola
Ontbijt

Mijn favoriete ontbijtje op dit moment is toch wel deze pindakaas granola met verse kaas. Zo wat elk weekend maak ik een nieuwe lading klaar waardoor de hele keuken zaaaalig begint te ruiken. Ik deelde al een paar keer een fotootje van deze granola op mijn Instagram en kreeg massaal veel reacties van mensen die graag het recept wilden hebben. Et voila, hier is het dus! Laat me zeker weten wat je er van vond als je deze lekkernij hebt klaargemaakt!
Wat heb je nodig?
- 100 gr noten (hazelnoot, cashew, walnoot, pecan, …)
- 200 gr havervlokken
- 100 gr pitten en zaden
- 1 snuif zout
- 1 mespuntje kaneel of speculaaskruiden
- 100 gr pindakaas
- 5 el gesmolten kokosolie
- 2 el ahornsiroop
Serveer met
- Campina verse kaas
- Vers fruit (banaan, kiwi, framboos, …)
Hoe maak je het?
- Mix de noten fijn in een krachtige blender of hak ze fijn met een mes
- Neem een grote kom
- Doe daarin de noten, de havervlokken, de pitten en zaden, een flinke snuif zout en een mespuntje kaneel
- Verwarm de pindakaas samen met de kokosolie en de ahornsiroop in de microgolfoven of in een pannetje op het vuur zodat deze een beetje vloeibaar worden
- Meng de gesmolten pindakaas, kokosolie en ahornsiroop onder de droge ingrediënten
- Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat
- Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Bak de granola ongeveer 20 minuten, tot goudbruin en krokant
- Laat afkoelen en bewaar de granola in een afgesloten glazen bokaal geduren 1 à 2 weken
- Klaar!
Dit recept voor pindakaas granola uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Fruit
Zuivel
Tags:
Granola zelf maken
Ontbijt met pindakaas
Peanut butter granola
Pindakaas gezond
Pindakaasgranola
Recept met havervlokken
Recept met pindakaas