Koude pastasalade met tonijn
Koude pastasalade met tonijn
Hoofdgerecht
Deze koude pastasalade met tonijn is één van mijn all time favorites bij warm weer! Handig is dat ik de meeste ingrediënten van dit receptje standaard in huis heb waardoor ik het in no time op tafel kan toveren. Aan gezien het steeds weer een voltreffer is maak ik tegenwoordig standaard een dubbele portie, zo hebben we de dag erna er nog geniet van!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 350 gr spirelli
- 1 blikje tonijn, in eigen nat
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 1/2 paprika
- 2 eitjes
- 1 blikje ananas
- 1 blikje maïs
- 1 blikje erwtjes
- 4 el mayonaise
- 4 el ketchup
- 1 el fijngehakte bieslook
Hoe maak je het?
- Kook de spirelli beetgaar
- Laat uitlekken
- Spoel af onder koud, stromend water
- Snijd de paprika, komkoller, tomaat (eerst ontpitten) en ananas in kleine blokjes
- Doe in een mengkom
- Voeg de erwtjes, maïs en tonijn hier aan toe nadat je ze hebt laten uitlekken
- Kook de eitjes, koel ze af onder koud, stromend water
- Snijd ze met een eiersnijder in blokjes
- Voeg bij de groentjes
- Meng alles goed onder mekaar
- Voeg de ketchup en de mayonaise toe
- Roer goed
- Serveer in een grote kom
- Werk af met fijngehakte bieslook
- Klaar!
Dit recept voor koude pastasalade met tonijn uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Pasta
Salade
Tags:
erwtjes
komkommer
Koude pasta
koude pasta met tonijn
maïs
paprika
Pastasalade
Pastasalade met tonijn
Spirelli
tomaat
tonijn