Zachte vanillewafels
Zachte vanillewafels
Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk hebben jullie net zoals ik fijne feestdagen achter de rug en lagen er ook enkele toffe cadeautjes voor jullie onder de kerstboom! De Kerstman bracht mij dit jaar een heel leuk toestel dat nog ontbrak in mijn keuken: een wafelijzer. Mijn nieuw wafelijzer is van het merk Fritel en is echt super multifunctioneel. Het toestel heeft afneembare bakplaten waardoor ik er niet enkel gewone wafels maar ook Brusselse wafels, poffertjes, madeleines, hartjeswafels, gevulde wafels en croques mee kan maken! Ik ben er echt super blij mee en kon dan ook niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Als eerste maakte ik een grote stapel van deze zachte vanillewafels. Ze werden geproefd door de buren en de collega’s en werden meteen goedgekeurd!
Nodig?
- 120 gr boter
- 150 gr suiker
- 2 grote eieren
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 250 ml melk
- 1 snuifje zout
- 1 kl vanille-extract
- poedersuiker
Hoe?
- Mix de boter samen met de suiker
- Voeg vervolgens de eieren toe
- Zeef nu de bloem boven het beslag en mix glad
- Voeg nog de melk, het zout en het vanille-extract toe
- Mix tot een egaal deeg
- Laat het deeg 15 minuutjes rusten in de koelkast
- Verwarm het wafelijzer
- Vet het wafelijzer in met een dun laagje boter
- Schep een lepel van het beslag in het wafelijzer
- Bak tot de wafels goudbruin zijn (+- 4 minuten)
- Bestrooi met poedersuiker alvorens te serveren
- Klaar!