Mijn tips om voedselverspilling tegen te gaan
- Daag jezelf uit om met koelkastrestjes een lekker en origineel gerecht op tafel te toveren. Ik kwam zo al tot bijzonder geslaagde combinaties van ingrediënten en ben iedere keer weer trots als het lukt om niets verloren te laten gaan! Deze gerechtjes vind ik heel erg geschikt om restjes in te verwerken: wraps, pasta, omeletjes, ovenschotels, soep, …
- Kies in de winkel niet steeds voor de ‘mooiste’ stukken groenten en fruit. Ook stukken met een schrammetje of klein deukje zijn nog perfect eetbaar. Ik neem bewust deze exemplaren mee omdat anderen ze vaak links laten liggen.
- Kijk wat er in snelverkoop is. Hiermee red je niet enkel voeding van de vuilnisstapel, het is ook goed voor je portemonnee.
- Ondertussen zijn er al heel wat producten op de markt die gemaakt worden van ‘geredde’ groenten. Ga op ontdekking en probeer ze uit!
- Bestel een To Good To Go box bij een supermarket of handelaar uit de buurt. Deze boxen bevatten onverkochte voedingsproducten die je voor een klein prijsje kan gaan halen.
- Benut je diepvries optimaal! Er zijn zo veel dingen die je perfect kan invriezen voor later gebruik in plaats van ze slecht te laten worden in je koelkast.