Spring naar de inhoud

Leuk nieuws voor de cuberdonliefhebbers onder jullie: er is iets nieuws in neuzekesland! Confiserie Geldhof lanceerde onlangs twee nieuwe cuberdonproducten om je desserts mee af te werken. Er is de cuberdonstroop en de cuberdon crunch. Leuk he! Ik ging al eens aan de slag met de cuberdonstroop en gebruikte die in combinatie met slagroom als vulling voor mijn zelfgemaakte soesjes.

Als je trouwens over soesjes spreekt… dan zegt echt iedereen ‘ja maar dat is echt moeilijk om te maken hoor’! Dus ging ik vol spanning aan de slag. Ik kan je nu garanderen: als je het recept nauwkeurig volgt is het helemaal niet moeilijk en is het resultaat top. Een aanrader voor echte zoetebekken!

Nodig:

Voor het soezendeeg:

  • 50 ml water
  • 50 ml melk
  • 50 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 1 flinke snuif zout
  • 1 el suiker
  • 2 eieren

Voor de cuberdonslagroom:

  • 250 ml room
  • 5 el cuberdonsiroop

Hoe?

  • Verwarm het water, de melk en de boter in een steelpannetje op het vuur
  • Breng tot aan het kookpunt
  • Weeg de bloem af, haal het steelpannetje van het vuur en zeef de bloem boven het gesmolten mengsel
  • Roer met een garde tot een dik, glad beslag
  • Zet het steelpannetje nog enkele minuutjes terug op het vuur zodat het mengsel nog een tikje kan drogen
  • Haal het steelpannetje opnieuw van het vuur en meng één voor één de eieren onder het mengsel
  • Voeg ook nog de suiker en het zout toe
  • Roer opnieuw tot het deeg helemaal glad is
  • Doe het deeg in een spuitzak en neem een met bakpapier beklede bakplaat
  • Spuit nu dikke toefjes (iets groter dan een 2 eurostuk) op de bakplaat
  • Plaats de soesjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Maak ondertussen de cuberdonslagroom. Meng de room samen met de cuberdonsiroop op tot slagroom
  • Doe de room in een spuitzak.
  • Haal de soesjes uit de oven en laat ze nog enkele minuten afkoelen
  • Snijd ze vervolgens voorzichtig open en spuit er de cuberdonslagroom in
  • Serveer bij de koffie of thee
  • Klaar!