Spring naar de inhoud

Pasen staat weer voor de deur en het zal dit jaar toch een tikkeltje anders zijn dan anders. Geen gezellige brunch met de hele familie maar wel een lekker ontbijtje for two, in ons kot! Het is wat het is en daar maken we dan maar het beste van. Natuurlijk hoort bij Pasen wel een lekker dessertje! Dit jaar is dat deze heerlijke rijstpap met saffraan. Ik maak ‘m met verse volle melk voor een smeuïg en lekker romig resultaat. De saffraan zorgt voor de felle gele kleur, past wel bij Pasen als je het mij vraagt! Trouwens, zo 45 minuten roeren in rijstpap vind ik ook echt heel ontspannend, moeten jullie zeker ook eens proberen! 😀

Rijstpap met saffraan

Nodig?

  • 1 l Campina verse volle melk
  • 125 gr dessertrijst
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje, het merg
  • 100 gr kristalsuiker
  • 0,2 gr saffraandraadjes
  • bruine suiker

Hoe?

  • Breng de melk samen met de rijst, de saffraandraadjes en het merg van het vanillestokje aan de kook
  • Zet, als de melk het kookpunt bereikt heeft, het vuur zachter
  • Blijf roeren gedurende 40 à 45 minuten tot de rijst gaar is en de melk mooi ingedikt is
  • Meng de eidooiers met de suiker
  • Haal de rijstpap van het vuur en merg er het dooiermengsel onder
  • Roer goed
  • Verdeel de rijstpap over verschillende potjes en laat afkoelen*
  • Serveer met bruine suiker
  • Klaar!

* Als je eeecht niet kan wachten kan je ‘m natuurlijk ook warm eten!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.