Spring naar de inhoud

Pasta, da’s altijd een feest en ik ben er echt verzot op. Een ultieme favoriet heb ik echter niet, ik wissel al eens graag af. Vlees, vis, veggie, … Tagliatelle, spirelli of farfalle, … Tomatensaus, pesto of een roomsaus, … jep je ziet het al, de mogelijkheden zijn eindeloos! Waar ik wel altijd probeer op te letten is om met seizoensgroentjes te werken. Zo gebruik ik in deze pasta boschampignons. Heel lekker in combinatie met spekjes en kruidenkaas.

Pasta met boschampignons en spekjes 

Nodig?

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 300 gr spekblokjes
  • 200 gr mix van boschampignons
  • 100 ml witte wijn (optioneel)
  • 250 ml room
  • 2 grote el kruidenkaas
  • 400 gr pasta
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper – zout

Hoe?

  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Snipper de sjalotjes en pers het teentje look
  • Fruit de sjalot en de look aan in een het pan op het vuur samen met de spekblokjes en de boschampignons
  • Blus met de wijn en de room
  • Breng op smaak met kruidenkaas, peper en zout
  • Laat enkele minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje
  • Meng de pasta onder de saus
  • Verdeel over verschillende bordjes
  • Werk af met fijngehakte peterselie
  • Klaar!