Spring naar de inhoud

Dessertjes met chocolade komen hier niet zo heel vaak op tafel.. want mijn wederhelft, die lust gewoon geen chocolade. Raar, I know! Het goede daaraan is natuurlijk dat alle chocolade in huis gewoon helemaal voor mij alleen is maar als ik er dan iets lekker mee maak kan hij er natuurlijk niet van mee-eten. Lastig! Toch kon ik het niet laten om onlangs deze overheerlijke Malteser brownies eens uit te proberen. Ze zijn lekker zacht en tegelijk ook heerlijk crunchy door de stukjes Maltesers die in het beslag verwerkt zijn. Een absolute guilty pleasure als je het mij vraagt. PS: lauwwarm vind ik deze Malteser brownies het allerbest!

Nodig?

  • 200 gr ongezouten boter
  • 250 gr melkchocolade
  • 3 eieren
  • 200 lichtbruine suiker
  • 50 gr patisseriebloem
  • 150 gr Maltesers
  • Vierkante bakvorm (20 cm op 20 cm)

Hoe?

  • Doe de boter samen met 200 gram chocolade in een grote kom
  • Verwarm een minuutje in de microgolfoven (of au bain marie op het vuur) tot beiden mooi gesmolten zijn
  • Klop de eieren samen met de bruine suiker luchtig
  • Voeg het chocolademengsel, de bloem en 100 gram van de Maltersers toe
  • Meng goed
  • Neem de bakvorm en bekleed deze met een laagje bakpapier
  • Giet nu het browniebeslag erin
  • Bak de brownie gedurende 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat afkoelen en smelt ondertussen de overige 50 gram chocolade
  • Hak de overige 50 gram Maltesers in stukjes
  • Besprenkel de brownie met de gesmolten chocolade en strooi er de stukjes Maltesers over
  • Laat nog een uurtje verder afkoelen alvorens de brownie in stukjes te snijden en te serveren
  • Klaar!