Kerstboom van mini-croissants met chocolade

Kerstboom van mini-croissants met chocolade
Ontbijt

Christmas is coming! 🎄 En dus is het tijd om weer een lading nieuwe kerstrecepten op jullie los te laten! Om te beginnen heb ik alvast een Christmas-proof ontbijtje voor jullie in de aanbieding: een heuse kerstboom van mini-croissants met chocolade. Hoe tof is dat?! Ideaal om samen met de kindjes te maken tijdens de kerstvakantie en daarna gezellig samen op te eten!
Wat heb je nodig?
- 3 blikjes croissantdeeg (type Danerolles)
- 1 pot Côte d’Or chocopasta puur
- 1 ei
- 2 el kokosschilfers
- poedersuiker
Hoe maak je het?
- Maak de blikjes croissantdeeg open en rol ze uit
- Snijd het deeg op de aangegeven stippellijntjes tot driehoeken
- Snijd nu deze driehoeken nogmaals horizontaal in twee (zodat je twee lange uitgerekte driehoeken hebt)
- Besmeer de reepjes croissantdeeg met een dun laagje chocopasta en rol ze op (begin met rollen aan de breedste kant van het reepje en rol naar de smalle punt)
- Neem een met bakpapier beklede bakplaat
- Leg er de mini-croissants op in de vorm van een kerstboom (zie foto)
- Klop het eitje los en bestrijk hier de mini-croissants mee
- Strooi er nog de kokosschilfers over
- Plaats de croissant-kerstboom nu 15 minuten op 180 graden in de oven, tot hij mooi goudbruin is
- Werk af met een laagje poedersuiker
- Klaar!
Tips:
- Je kan ook andere vullingen gebruiken voor de croissants. Bijvoorbeeld confituur, speculaaspasta, chocolate chips, pudding, karamel, rozijnen, witte chocopasta, … .
- Maak een hartige versie door de chocopasta te vervangen door pesto en de kerstboom te bestrooien met kaas!
- Met twee blikjes croissantdeeg kan je ook een kleinere versie van de kerstboom maken (met iets minder niveau’s)
Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Côte D’Or.
Categorieën:
Gebak
Tags:
Chocolade kerstboom
Chocopasta
CĂ´te d'Or
Croissant kerstboom
Mini-croissants
Zelf croissants maken