Spring naar de inhoud

Njammie njammie wat een vrolijk en lekker bordje is me dit! Ik wordt er zowaar helemaal blij van!

Ik maakte een puree van zoete aardappel (supergezond, echt een vitamine A bommetje) en deed er een gepocheerd eitje, spekjes en walnoten bij. Een topcombinatie als je ’t mij vraagt en helemaal lente-proof!

Nodig? (voor 2 personen)

Voor de puree van zoete aardappel:

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 wortels
  • 2 aardappelen
  • peper – zout
  • 1 tl kurkuma

Overig:

  • 200 gr spekblokjes
  • 1 el walnoten
  • 1 handje rucola
  • 2 eitjes
  • peper – fleur de sel

Hoe?

Begin met de puree van zoete aardappel:

  • Schil de aardappelen, wortelen en zoete aardappelen
  • Snij alles in blokjes
  • Kook gaar in gezouten water
  • Giet af
  • Mix tot een gladde puree
  • Breng op smaak met peper, zout en kurkuma

Verder:

  • Bak de spekblokjes krokant
  • Hak de walnoten grof
  • Pocheer de eitjes
  • Schep de puree van zoete aardappel op een bordje
  • Strooi er de spekjes en de walnoten over
  • Leg er een gepocheerd eitje op
  • Werk af met enkele blaadjes rucola, peper en fleur de sel
  • Klaar!