Gezonde eiersalade met avocado

Gezonde eiersalade met avocado
Lunch
Ontbijt

De lente is in het land en in mijn bord! Hoe veel ik ook hou van stoofpotjes die uren hebben staan stoven of dikke soepen, de goesting in lekkere, lichte lentegerechtjes is toch net dat tikkeltje groter! Daarom ging ik aan de slag met avocado en kakelverse eitjes van de kippen van mijn papa. Ik maakte er deze keer een heerlijke en gezonde eiersalade met avocado van. De mayonaise liet ik in de koelkast en verving ik door verse kaas voor een lekker licht en romig resultaat!
Wat heb je nodig?
Voor de eiersalade met avocado:
- 2 eieren
- 1 rijpe avocado
- enkele druppels limoensap
- 1 grote el Campina verse kaas
- peper – zout
Serveer met:
- 2 broodjes naar keuze
- 1 handje Romeinse sla, in reepjes
- enkele kerstomaatjes, in vieren
Hoe maak je het?
- Kook de eitjes in 10 minuten hard in kokend water
- Spoel ze af onder koud, stromend water en pel ze
- Snijd de eitjes in blokjes of rasp ze fijn voor een gladder resultaat
- Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit
- Doe het vruchtvlees in een kommetje
- Voeg er nog het limoensap en de verse kaas aan toe
- Plet met een vork fijn
- Meng daarna de stukjes ei onder de avocadopuree
- Smaak het geheel af met een royale hoeveelheid peper en zout
- Snijd de broodjes open
- Beleg ze met reepjes sla, de avocado-eiersalade en stukjes tomaat
- Klaar!
Dit recept voor gezonde eiersalade met avocado uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Broodjes en burgers
Vegetarisch
Zuivel
Tags:
Eiersalade met avocado
Gezonde eiersalade
Gezonde lunch
Gezondere eiersalade
Zelf eiersalade maken