Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor de donutballetjes:

  • 250 gr Campina Quark vanille
  • 2 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1 snuifje zout
  • 250 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • Neutrale olie om in te frituren (zonnebloemolie of arachideolie)

Voor de afwerking:

  • Suiker

Hoe maak je het?

  • Doe de quark, de eieren, de suiker, het snuifje zout, de bloem en het bakpoeder samen in een grote kom
  • Klop met een handmixer tot een mooi, egaal deeg
  • Doe de neutrale olie in een steelpannetje (ik vulde mijn steelpannetje met ongeveer 3 cm olie), je kan indien gewenst ook een friteuse gebruiken
  • Verhit de olie op het vuur tot 180 graden
  • Gebruik twee lepels om kleine hoopjes van het deeg in de hete olie te laten glijden
  • Bak de donutballetjes tot ze mooi goudbruin zijn (in +- 4 à 5 minuten)
  • Haal ze met behulp van een schuimspaan uit de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Wentel de balletjes nog door een laag suiker alvorens ze te serveren
  • Klaar!

Dit recept voor donutballetjes uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Gebak
Zuivel

Tags:

Campina quark vanille
Deegballetjes
Donut bolletjes
Donutballetjes
Kwark bolletjes
Kwarkballetjes
Kwarkbolletjes

Bekijk ook...

Brusselse wafels met chocoladesaus

Wafels bakken is en blijft één van mijn favoriete bezigheden in het weekend. Jullie zagen hier de laatste jaren dan ook al heel wat wafels voorbijkomen op de blog. Voor…

Fluffy pannenkoekjes met verse kaas

Iets wat ik altijd op voorraad heb in mijn diepvries? Deze fluffy pannenkoekjes! Ik maak in één keer een grote hoeveelheid, vries ze in en dan heb ik op drukke…

Confetticake

Iemand zei me onlangs ‘Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen’. En dat is helemaal waar! Misschien niet altijd gemakkelijk de dag van vandaag, ook…

Citroenpudding

Een potje citroenpudding, da’s een van de favoriete nagerechtjes van mijn lief! Hij is niet al te dol op zoet en valt dus vaak niet te verleiden met een dessert…