Donutballetjes
Donutballetjes
Dessert
Snack
Hoe schattig zijn deze donutballetjes? Ze hebben wel wat weg van smoutebollen maar zijn veel zachter, precies zoals een donut maar dan in een balletje. Goed nieuws is dat ze ook veel gemakkelijker en sneller te maken zijn dan echte donuts. Alles even mixen en bakken maar!
Wat heb je nodig?
Voor de donutballetjes:
- 250 gr Campina Quark vanille
- 2 eieren
- 150 gr suiker
- 1 snuifje zout
- 250 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- Neutrale olie om in te frituren (zonnebloemolie of arachideolie)
Voor de afwerking:
- Suiker
Hoe maak je het?
- Doe de quark, de eieren, de suiker, het snuifje zout, de bloem en het bakpoeder samen in een grote kom
- Klop met een handmixer tot een mooi, egaal deeg
- Doe de neutrale olie in een steelpannetje (ik vulde mijn steelpannetje met ongeveer 3 cm olie), je kan indien gewenst ook een friteuse gebruiken
- Verhit de olie op het vuur tot 180 graden
- Gebruik twee lepels om kleine hoopjes van het deeg in de hete olie te laten glijden
- Bak de donutballetjes tot ze mooi goudbruin zijn (in +- 4 à 5 minuten)
- Haal ze met behulp van een schuimspaan uit de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Wentel de balletjes nog door een laag suiker alvorens ze te serveren
- Klaar!
Dit recept voor donutballetjes uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.
Categorieën:
Gebak
Zuivel
Tags:
Campina quark vanille
Deegballetjes
Donut bolletjes
Donutballetjes
Kwark bolletjes
Kwarkballetjes
Kwarkbolletjes