Cookiemonsterglaasjes met sinaasappelpudding en pindacrumble

Cookiemonsterglaasjes met sinaasappelpudding en pindacrumble

Dit crunchy monsterglaasje met sinaasappelpudding en chocolade-pindacrumble is het perfecte Halloweendessertje! Zijn ze niet schattig? Happy Halloween! Nodig? (voor 4 glaasjes) Voor de sinaasappelpudding: 100 ml vers geperst sinaasappelsap 25 gr…
Dit crunchy monsterglaasje met sinaasappelpudding en chocolade-pindacrumble is het perfecte Halloweendessertje! Zijn ze niet schattig? Happy Halloween!
Nodig? (voor 4 glaasjes)
Voor de sinaasappelpudding:
- 100 ml vers geperst sinaasappelsap
- 25 gr vanille puddingpoeder
- 350 ml melk
- 3 el witte suiker
- 1 kaneelstokje
Voor de pindacrumble:
- 75 gr gezouten pindanootjes
- 50 gr boter op kamertemperatuur
- 50 gr bloem
- 50 gr lichtbruine suiker
- 2 el cacaopoeder
Hoe?
Maak de sinaasappelpudding:
- Meng het sinaasappelsap met het puddingpoeder
- Breng de melk met het kaneelstokje in een steelpannetje op het vuur aan de kook
- Draai het vuur lager en verwijder het kaneelstokje
- Roer nu het sinaasappelsap onder de warme melk tot een dikke pudding
- Neem vier glaasjes en giet in elk +- 4 cm pudding
- Doe de rest van de pudding in een kom en zet aan de kant
- Laat afkoelen
Maak de pinda-chocoladecrumble:
- Doe de pindanoten, de boter, de bloem, de suiker en het cacaopoeder samen in een blender en mix fijn tot crumble
- Neem een met bakpapier beklede ovensplaat en verdeel de crumble hier gelijkmatig over
- Plaats de crumble in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat 15 minuten bakken
- Neem de afgekoelde glaasjes met pudding en schep hierover een laagje crumble
- Verdeel de resterende pudding over de potjes
- Neem 8 grote, witte marshmallows en teken er met gesmolten chocolade (of een chocolade decoratiestift) grote oogjes op
- Plaats de oogjes bovenop de glaasjes
- Klaar!