Spring naar de inhoud

Wie van jullie kent Matilda? Jep, ik heb het over het boek van Roald Dahl dat later ook verfilmd is. Ik was er als kind dol op, het waren echt mijn lievelingsboek en -film en ik heb er heel fijne herinneringen aan. Meer nog, ik heb er zelfs iets aan overgehouden: een grote liefde voor chocolade cake. Haha! Hoe dat komt leg ik graag uit! By the way, Matilda kenners gaan waarschijnlijk al wel een vermoeden hebben. 😉

In de film steelt Bram Bokkeboot, een klasgenootje van Matilda, een stukje cake van de directrice Mevrouw Brullstronk. Als straf wordt hij door haar gedwongen om een gigantische chocoladecake in zijn eentje op te eten. En dat doet hij met succes, waarna hij de held van de school is! Ik moet bekennen dat deze scène toch wel een van mijn favorieten is. Want damn die chocolade cake ziet er zooo goed uit en geeft mij instant honger!

Onlangs kwam ik toevallig op Netflix de film Matilda weer tegen. Aangezien ik wel zin had in een potje pure nostalgie zette ik ‘m op. Je kan misschien al raden wat er gebeurde? Ik kreeg zoooo’n zin in chocolade cake dat ik niet anders kon dan er zelf eentje te bakken!

Ik ging ervoor aan de slag met de Top Chocolate Cake mix van Niamh Baking. De Top Chocolate Cake is een zijdezachte chocoladecake met een smeuïg hart en chocoladestukjes. Hemels lekker en je hoeft er enkel nog water aan toe te voegen. Zelf deed ik er nog laagje slagroom en een chia-frambozenjam tussen voor een frisse toets. De cake helemaal in ‘m eentje opeten zoals in de film heb ik wel niet gedaan, sharing is caring als je ’t mij vraagt!

Heb je na het lezen van deze post zin gekregen om zelf ook (nog) eens naar Matilda te kijken met een lekker groot stuk chocolade cake erbij? Dan heb ik hier voor jou het recept!

Niamh Chocolade cake met slagroom en frambozenjam

Chocolade cake met slagroom en frambozenjam

Nodig?

  • 1 pak Niamh Top Chocolate Cake mix
  • 200 ml water
  • 250 gr (diepvries) frambozen
  • 2 el chiazaadjes
  • 200 ml slagroom

Hoe?

  • Doe de Top Chocolade Cake mix in een kom en voeg er het water aan toe
  • Mix op een lage stand tot een glad beslag
  • Doe het beslag in een ingevette ronde bakvorm (diameter 16 cm)
  • Bak de cake gedurende 30 à 35 minuten op 180 graden
  • Maak ondertussen de frambozenjam
  • Verwarm de (diepvries) frambozen lichtjes en prak ze fijn met een vork
  • Voeg er de chiazaadjes aan toe en laat afkoelen
  • Klop de slagroom stijf
  • Laat de cake afkoelen en snijd hem horizontaal in twee
  • Smeer op de onderste laag de slagroom en lepel er de frambozenjam over
  • Leg de bovenste laag cake er terug op
  • Bestuif met bloemsuiker en werk af met verse framboosjes
  • Klaar!

Tips

  • Omdat de cake op zich al redelijk zoet is voeg ik aan de slagroom en de frambozenjam geen extra suiker of zoetstof toe. Indien gewenst kan je dit natuurlijk wel doen!
  • De chia-jam kan je ook met andere soorten fruit maken zoals blauwe bessen, bramen of aardbeien

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Niamh Baking.