#bordeauxsummer: Coquilles & groene asperges op de BBQ!

#bordeauxsummer: Coquilles & groene asperges op de BBQ!

Vorige week deelden we al het eerste receptje van onze #bordeauxsummer bloggersdate: tartaar van zalm met komkommer en avocado! Zodus, tijd voor ons tweede hapje dat we die avond serveerden! Opnieuw…
Vorige week deelden we al het eerste receptje van onze #bordeauxsummer bloggersdate: tartaar van zalm met komkommer en avocado! Zodus, tijd voor ons tweede hapje dat we die avond serveerden! Opnieuw eentje met avocado: gegrilde coquilles, asperges in Gandaham en avocadomousse. Bij dit gerechtje dronken we een Bordeaux Clairet (Lise de Bordeaux 2012 – Appellation: Bordeaux Rosé)! Een type wijn tussen rood en rosé, fris en intens!
Nodig?
- 6 coquilles
- 18 mini groene asperges
- 6 sneetjes gandaham
- 2 rijpe avocado’s
- 1/2 limoen, het sap
- 1 teentje look
- 1,5 el sojasaus
- 1 tl currypoeder
- peper – zout
Hoe?
- Blancheer de groene asperges
- Laat ze uitlekken en dep ze vervolgens voorzichtig droog
- Rol ze per drie in een sneetje Gandaham
- Schil de avocado’s en verwijder de pit
- Mix ze samen met het citroensap, de fijngeperste look, de sojasaus en het currypoeder
- Breng op smaak met peper en zout
- Grill de coquilles samen met de asperges op de barbecue
- Serveer samen met de avocadomousse
- Klaar!
Met dank aan Bordeaux wijnen.