Asperges à la Flamande met surimi

Asperges à la Flamande met surimi
Lunch
Voorgerecht

Asperges.. you hate it or you love it. Ik zit in het laatste kamp en ben wel fan van het witte goud. Het liefst van al eet ik ze zonder al te veel poespas. A la Flamande bijvoorbeeld. Deze keer voegde ik er wel een extra ingrediënt aan toe: surimi. Surimi wordt gemaakt van witte vis en is lekker voedzaam. Het is rijk aan proteïnen en laag in verzadigde vetten. Heerlijk in combinatie met asperges, ei en peterselie. Het resultaat is mijn versie van asperges à la Flamande met surimi!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 12 asperges
- 2 eieren
- 8 Vici surimisticks
- 2 handjes peterselie
- 100 gr gezouten boter
- Peper – zout
Hoe maak je het?
- Kook de eieren hard
- Laat ze volledig afkoelen en pel ze
- Snijd de surimisticks fijn
- Hak de peterselie fijn
- Rasp (of snijd) de eieren fijn
- Meng de surimi, peterselie en eieren onder mekaar
- Schil de asperges en snijd de houten uiteindes eraf
- Kook de asperges gaar in water
- Giet ze af
- Smelt de gezouten boter
- Schik de asperges mooi op een bord
- Kruid ze met peper en zout
- Sprenkel er wat gesmolten boter over
- Lepel er de surimi-ei-peterselie mengeling over
- Klaar!
Deze asperges à la Flamande met surimi uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met VICI.
Categorieën:
Vis en zeevruchten
Tags:
asperges
Asperges à la flamande
Asperges klaarmaken
Asperges met ei
Asperges op Vlaamse wijze
Asperges recept
Surimi klaarmaken
Surimi recept