Spring naar de inhoud

Al eens gehoord van een after dinner cocktail? Dat is een leuk alternatief op een dessert en vaak een lekkere afsluiter van een etentje. De laatste jaren zijn after dinner cocktails wel wat populairder geworden en je ziet ze hier en daar ook wel verschijnen op menukaarten van restaurants. Toen ik onlangs een van mijn restaurantbezoekjes afsloot met zo’n heerlijke cocktail kreeg ik het idee om er thuis ook een keertje mee aan de slag te gaan. Het resultaat is eigenlijk een vloeibaar dessert geworden: de after dinner tiramisu cocktail! In dit drankje komen namelijk alle smaken terug die je ook in een klassieke tiramisu vindt. Zalig toch? Geserveerd in mooie glaasjes is deze dessert cocktail echt hét pronkstuk van de avond!

After dinner tiramisu cocktail

Nodig? (voor 1 cocktail)

  • 50 ml koude espresso
  • 50 ml Campina volle room
  • 50 ml amaretto (ik gebruikte de Velvet Cream van Disaronno)
  • Ijsblokken

Voor de afwerking: 

  • Toefje opgeklopte room
  • Cacaopoeder

Hoe?

  • Zet de espresso en laat afkoelen
  • Neem een shaker
  • Doe er de espresso, de amaretto en de room in
  • Roer even door en voeg een drietal ijsblokjes toe
  • Shake krachtig en zeef de cocktail in een glas
  • Klop de room voor de afwerking lichtjes op
  • Lepel een toefje bovenop het drankje
  • Werk af met een dun laagje cacaopoeder
  • Klaar!

Deze after dinner tiramisu cocktail uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina