Spring naar de inhoud
Wie mij vraagt welke restaurants een absolute must visit zijn raad ik steevast aan om de Jong Keukengeweld gids eens open te slagen en iets uit te kiezen. Waarom? Omdat deze mij nog nooit teleurgesteld heeft! Afgelopen jaar mocht ik reeds bij 8 van de 60 talentvolle, jonge chefs mijn knietjes onder tafel schuiven en telkens weer ging ik extreem gelukkig naar buiten. Van klassiek tot rock 'n roll, van traditionele delicatessen tot gewaagde smaakcombinaties, elke chef bracht op zijn manier ware kunstwerkjes op tafel. Mijn goed voornemen voor 2015? Er nog een paar bij doen! Op de valreep van 2014 ging ik heerlijk dineren bij AMU in Turnhout, ook een Jong Keukengeweld toppertje. Ladychef Marjanne Moonen kan niet enkel voortreffelijk koken maar is daarnaast ook nog gepassioneerd door interieurvormgeving wat maakt dat de zaak superclassy en stijlvol is! Een waar pareltje van de Kempen! Aperitief AMU aperitief kaas & olijvenAMU aperitief Aperitief van het huis met cava, martini rosato en appelsien Voorgerecht AMU zalm rode biet gin In rode biet en gin gemarineerde zalm met venkel en radijs Hoofdgerecht AMU fazantenborstfilet Fazantenborstfilet gevuld met appel en knolselder, gestoofde spruitjes, kroketje van pastinaak, jus van kweepeer Kaas AMU petit lutin kaas Petit lutin kaas, cranberry chutney en geroosterd dadelbrood Dessert AMU chocoladebiscuit Biscuit van pure chocolade gevuld met een crème van framboos, coulis van cassis Interieur Restaurant AMU TurnhoutRestaurant AMU Turnhout Reserveer een tafeltje bij AMU via Resengo!

Tags:

Biscuit van pure chocolade
Couilis van cassis
Cranberry chutney
Crème van framboos
Dadelbrood
Fazantenborst
Gemarineerde zalm
Jong Keukengeweld
Jus van kweepeer
Kroketje van pastinaak
Marjanne Moonen
Petit lutin kaas
Restaurant AMU
rode biet
Turnhout