Spring naar de inhoud

Yakitori zijn heerlijke Japanse kippenspiesjes. In Japan zijn deze zoete sateetjes populair als streetfood maar daarnaast zijn ze ook ideaal om als hapje te serveren! Je kan ze perfect op voorhand klaarmaken en ze later grillen of bakken. Tip: serveer deze spiesjes samen met een Thaise noedelsalade.

Nodig?

  • 2 kipfilets
  • 1 flesje Kikkoman Yakitorisaus (250 ml)
  • 2 cm gember
  • 1 teentje look
  • 1 el sesamzaadjes
  • olijfolie
  • houten stokjes

Hoe?

  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes
  • Schil de gember en rasp fijn
  • Pel het teentje look en pers het met een lookpers fijn
  • Meng de gember, de look en 5 eetlepels yakitorisaus onder de kipblokjes
  • Laat minimum een half uurtje marineren
  • Spies nu de stukjes kip op de houten stokjes
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan*
  • Bak hierin de spiesjes goudbruin
  • Bestrijk ze tijdens het bakken regelmatig met extra yakitorisaus
  • Bestrooi de spiesjes net voor het serveren met sesamzaadjes
  • Klaar!

* Deze yakitorispiesjes kunnen ook perfect op de barbecue!