Wok away met varkensreepjes

Wok away met varkensreepjes

Een wokske is ideaal om te bereiden als je weinig tijd hebt of geen zin in afwas! Alles gaat in dezelfde pan en is binnen de tien minuten klaar. Op…
Een wokske is ideaal om te bereiden als je weinig tijd hebt of geen zin in afwas! Alles gaat in dezelfde pan en is binnen de tien minuten klaar. Op drukke avonden wok ik dus wel eens een eindje away en eindig ik met een lekker bordje met noedels, varkensreepjes en heel veel lekkere groentjes. Meer moet dat niet zijn, toch?
Nodig?
- 300 gr dikke eiernoedels
- 200 gr varkensspiering
- 500 gr wokgroenten (paprika, rode ui, sugar snaps, prei, lente-ui, paksoi, witte kool, …)
- 50 ml Kikkoman woksaus
- 1 el geroosterde pindanoten
- 1 el geroosterde uitjes
- peper – zout
- olijfolie
Hoe?
- Doe de eiernoedels in een grote kom en overgiet ze met kokend water
- Laat 5 minuten afgedekt wellen
- Maak de noedels voorzichtig los met een vork
- Giet ze af
- Snijd het varkensvlees in kleine stukjes
- Verhit een wokpan met daarin een scheutje olijfolie
- Bak de varkensreepjes
- Kruid met peper en zout
- Voeg de groentjes toe en laat ze garen
- Doe nu de noedels er bij
- Meng alles goed onder mekaar
- Voeg de woksaus toe
- Laat nog enkele minuutjes verder bakken zodat de saus volledig onder de groentjes en de noedels gemengd is
- Schep de noedels in een bord
- Bestrooi met geroosterde pindanoten en geroosterde uitjes
- Klaar!