Dolletjes, Vietnamese lenterolletjes!

Dolletjes, Vietnamese lenterolletjes!

Vietnamese lenterolletjes zijn onweerstaanbaar lekker. Ze lijken op loempia’s maar worden niet gefrituurd. Daardoor zijn ze lekker licht en gezond. Je kan lenterolletjes perfect als hapje of lunch serveren. Aarzel ook zeker…
Vietnamese lenterolletjes zijn onweerstaanbaar lekker. Ze lijken op loempia’s maar worden niet gefrituurd. Daardoor zijn ze lekker licht en gezond. Je kan lenterolletjes perfect als hapje of lunch serveren. Aarzel ook zeker niet om eens te variëren! Vervang zalm door scampi’s, roze garnalen, tofu, varkensreepjes, … en kies voor verse groentjes die jij het lekkerst vindt!
Nodig?
- 12 velletjes rijstpapier
- 100 gr glasnoedels
- 1 wortel
- 1 komkommer
- enkele takjes munt
- enkele takjes koriander
- 250 verse zalm
- 50 ml Kikkoman sojasaus
Hoe?
- Schil de wortel en snijd er dunne staafjes van +- 5 cm lengte van
- Snijd de komkommer ook in dunne staafjes van +- 5 cm lengte
- Ontvel de zalm
- Snijd de zalm in reepjes van +- 5 cm lengte
- Doe de glasnoedels in een grote kom en zet ze onder met kokend water
- Laat 5 minuutjes afgedekt wellen
- Maak de noedels zachtjes los met een vork
- Giet ze af
- Laat een velletje rijstpapier enkele seconden weken in lauwwarm water
- Leg het velletje vervolgens op een proper oppervlak (bv een snijplank)
- Leg in het midden enkele glasnoedels, enkele staafjes wortel en komkommer, enkele blaadjes koriander en munt en een plakje zalm
- Vouw de onderzijde van het vel boven de vulling
- Vouw vervolgens hier de zijkanten over
- Rol verder strak op tot een rolletje
- Snijd de rolletjes doormidden
- Serveer de lenterolletjes met sojasaus om in te dippen
- Klaar!