Spring naar de inhoud

Geitenkaas vind ik echt een veelzijdig product. Het is onmisbaar op een goed gevulde kaasplank, smaakt lekker bij welgekende chipskes en kan de finishing touch zijn in een soepje of saus. Het kaasje combineert ook super met vers fruit. Denk maar aan een salade met geitenkaas, spek en appel of bruschetta’s met geitenkaas, aardbeien en balsamico. Ik krijg al honger door er gewoon aan te denken… .  Jullie ook? Voor mijn toast van vandaag koos ik voor verse vijgen om een fruitige toets aan mijn lunchgerechtje te geven. Hemels lekker!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 1 klein rond brood
  • 1 potje luchtige geitenkaas
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el walnoten
  • 1 el honing
  • 4 verse vijgen
  • 2 handjes rucola
  • Peper – zout

Hoe maak je het?

  • Snijd vier dikke sneden van het ronde brood
  • Toast de sneetjes brood krokant in de broodrooster of in de oven onder de grill
  • Besmeer ze vervolgens met een laagje van de luchtige geitenkaas
  • Strooi er de gedroogde tijm over
  • Hak de walnoten in kleine stukjes
  • Verdeel deze ook over de toasts
  • Drizzle er ten slotte nog een beetje honing over
  • Zet de oven op grillstand
  • Plaats de toasts enkele minuutjes onder de grill in de oven
  • Laat de geitenkaas een beetje smelten en de walnoten lichtjes roosteren
  • Snijd ondertussen de vijgen in partjes
  • Haal de toasts uit de oven en schik ze mooi op bordjes
  • Verdeel er de rucola en de vijgenpartjes over
  • Breng het geheel nog extra op smaak met wat peper en zout
  • Werk af met nog een beetje honing
  • Klaar!

Tip

Indien het niet het seizoen voor verse vijgen is of je er geen kan vinden kan je deze vervangen door stukjes appel of peer, aardbeien, frambozen, … .

Deze toast met geitenkaas en verse vijgen uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aldi.

Categorieën:

Broodjes en burgers
Zuivel

Tags:

geitenkaas
Geitenkaas bakken
Geitenkaas gezond
Geitenkaas in oven
Lunch met geitenkaas
Toast geitenkaas vijg
Toast met geitenkaas

Bekijk ook...

Boterham met Boursin-zalmsalade

Nu thuiswerken nog steeds aan de orde is wil dat zeggen dat er ’s middags at home ook geluncht moet worden. Ik probeer zo veel mogelijk voor afwisseling te zorgen:…

Hartig verloren brood met Boursin

Hebben jullie enig idee hoeveel voedsel we jaarlijks met z’n allen verspillen? In 2019 was dat zo’n 391 miljoen ton. Dat is enorm, enorm veel. Daarom werd 29 september gekroond…

Naanbroodjes met een gepocheerd ei en een kefir-kruidensausje

Verspilling daar hou ik niet van dus ben ik altijd super blij als ik met koelkastrestjes nog een lekker gerechtje op tafel kan toveren. Van een paar overgebleven naanbroodjes, een…

Avocado toast met kerstomaatjes

Een lekkere en voedzame lunch die op minder dan vijf minuten klaar is? Deze avocado toast met kerstomaatjes! Ik ben er dol op en maak het dan ook geregeld klaar.…