Spring naar de inhoud

It’s a beautiful day! Het zonnetje schijnt, de lente is vanaf vandaag officieel in het land en dat maakt mij vrolijk! Nog eventjes en Pasen staat weer voor de deur. En daarom speciaal voor jullie al een beetje inspiratie! Deze paastaartjes met citroenpudding en afgewerkt met schattige paaseitjes zijn echt mooie eyecatchers voor op paastafel! Ik maakte ze in de vorm van bloemetjes, helemaal lente-proof (en ook leuk voor de kindjes, je kan ze gerust laten helpen met het vullen van de taartjes). Enjoy!

Paastaartjes met citroenpudding

Nodig? (voor 10 taartjes)

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • chocolade eitjes

Voor de citroenpudding:

  • 75 gr suiker
  • 15 gr maïszetmeel (of vanillepuddingpoeder)
  • 250 ml Campina halfvolle melk
  • 2 eigelen
  • 1 snuifje zout
  • 65 ml citroensap
  • 1 el koude boter

Hoe?

  • Begin met de citroenpudding
  • Meng de suiker samen met de maïszetmeel in een steelpannetje
  • Zet op het vuur en doe de melk, de eigelen en het snuifje zout erbij
  • Breng aan de kook en laat indikken tot pudding
  • Haal de pudding van het vuur
  • Roer er het citroensap en de lepel koude boter onder
  • Laat de pudding lichtjes afkoelen
  • Stans met het vormpje allemaal bloemetjes uit het vel bladerdeeeg
  • Neem de siliconen cupcakevormpjes
  • Druk er telkens een bladerdeeg-bloemetje in
  • Besmeer met een laagje eigeel en lepel er een beetje citroenpudding in
  • Zet alle vormpjes een uurtje in de koelkast zodat de pudding goed kan afkoelen
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Bak de bladerdeegtaartjes ongeveer 15 minuten
  • Laat ze lichtjes afkoelen
  • Werk de taartjes af met chocolade eitjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.