Spring naar de inhoud

Handjes in de lucht.. want vandaag maken we mousse van passievrucht! Voor mij is dit echt het perfecte dessertje na een een lekker diner. Deze mousse is luchtig, fris en bovendien ook niet te zoet. Een perfecte afsluiter als het ware! Een nagerechtje gemaakt met een exotische vrucht verdient ook een exotische afwerking. Dus strooide ik er nog wat kokosschilfers over en legde ik er een blaadje munt bovenop. En zo krijg je met weinig moeite een spectaculair dessert. Smakelijk!

Mousse van passievrucht

Nodig?

  • 6 passievruchten
  • 200 ml Campina volle room
  • 2 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 citroen, het sap
  • kokosschilfers
  • munt

Hoe?

  • Snijd de passievruchten open
  • Schep de pitjes in een zeef en vang het sap op
  • Houd de pitjes opzij
  • Klop de room op
  • Klop de eigelen samen met de suiker luchtig
  • Voeg de mascarpone toe
  • Spatel er vervolgens zachtjes de room onder
  • Meng als laatste het sap van de passievruchten en het citroensap onder de mousse
  • Verdeel de mousse over verschillende potjes
  • Laat de mousse gedurende 3 à 4 uur opstijven in de koelkast
  • Haal de passievruchtmousse uit de koelkast
  • Werk de potjes af met de passievruchtpitjes, kokosschilfers en een takje munt
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.