Homemade kibbeling met #JeanSurMerKibbelingbeslag

Homemade kibbeling met #JeanSurMerKibbelingbeslag

Jean sur Mer, misschien wel dé bekendste foodtruck van ons land, is zeer geliefd en geroemd om zijn kraakverse, krokante kibbeling. Omdat er vaak de vraag van klanten kwam om hen ongebakken kibbeling mee te geven opdat ze thuis op een moment naar keuze zouden kunnen frituren, kwamen ze op het idee om zelf een kibbelingbeslag te ontwikkelen om thuis zelf verse kibbeling te kunnen maken.
Het beslag is zeer eenvoudig te gebruiken en zorgt voor de echte authentieke kibbelingsmaak. Je voegt per zakje 80 ml water of bier toe, wentelt de stukken vis door het beslag en frituurt ze goudbruin. Ik probeerde het beslag uit en kon enkel maar concluderen dat ik grote fan ben!
Nodig?
- 400 gr witte, graatloze vis *
- 1 zakje Jean Sur Mer Kibbelingbeslag
- 80 ml water of bier **
Voor de tartaarsaus:
- 1 el augurkjes
- 1 el kappertjes
- 1 el zilveruitjes
- 1 sjalotje
- 4 el mayonaise
- 1 hardgekookt ei
- 1 handje peterselie
- peper – zout
Voor de puree van doperwtjes:
- 300 gr aardappelen
- 150 gr doperwtjes
- 1 klein klontje boter
- peper – zout – nootmuskaat
* Ik koos voor pladijs
** Ik koos voor bier zodat het korstje extra crispy wordt
Hoe?
Puree van doperwtjes:
- Schil de aardappelen en kook ze gaar
- Blancheer de doperwtjes gaar
- Mix de doperwtjes tot puree
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
- Voeg de puree van doperwtjes toe
- Breng op smaak met een klein klontje boter, peper, zout en nootmuskaat
Verse tartaar:
- Snijd de augurkjes, de kappertjes, de zilveruitjes, het sjalotje, het eitje en de peterselie fijn
- Meng onder de mayonaise
- Kruid met peper en zout
Homemade kibbeling:
- Verhit de friteuse (of eventueel wokpan met voldoende olie) tot 175 à 180 graden
- Snijd de vis in kleine reepjes of stukjes
- Giet de inhoud van het zakje kibbelingbeslag in een grote kom
- Voeg het water/bier toe
- Roer tot een egaal beslag
- Zorg dat de vis droog is en haal hem door het beslag
- Laat het mandje in de friteuse zakken
- Laat dan pas voorzichtig de vis in het frituurvet glijden
- Schud na enkele seconden met het mandje, zodat de vis niet blijft plakken
- Frituur de vis mooi goudbruin
- Serveer de vis samen met de verse tartaar en de puree van doperwtjes
- Bestrooi met fijngehakte peterselie
- Klaar!