Chocolade pannenkoekenspiesjes met frambozendip

Chocolade pannenkoekenspiesjes met frambozendip

Een lekker zoet hapje of originele traktatie? Daar zijn deze chocolade pannenkoekenspiesjes ideaal voor! Superleuk om samen met de kindjes te maken én daarna ook samen op te eten natuurlijk! Ik…
Een lekker zoet hapje of originele traktatie? Daar zijn deze chocolade pannenkoekenspiesjes ideaal voor! Superleuk om samen met de kindjes te maken én daarna ook samen op te eten natuurlijk! Ik gebruikte in dit recept chocomelk in plaats van gewone melk om de pannenkoeken een lekker chocoladesmaakje te geven. Moet je zeker eens proberen!
Nodig?
Voor het pannenkoekenbeslag:
- 125 gram bloem
- 50 gram suiker
- 1 groot ei
- 250 ml chocolademelk
- 1 kl puddingpoeder
- 1 snuifje zout
Voor de frambozencoulis:
- 200 gr frambozen
- 40 gr suiker
- 2 el water
Extra:
- Fruitjes (Aardbeien, frambozen, druiven, bramen, …)
- Boter
Hoe?
- Meng de bloem met de suiker, het ei, de melk, het puddingpoeder en het snuifje zout tot een glad deeg
- Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan
- Schep er een flinke lepel van het pannenkoekenbeslag in
- Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin
- Herhaal tot het volledige deeg opgebruikt is
- Bestrooi de pannenkoeken met de suiker
- Rol ze op en snijd er rolletjes van
- Spies de rolletjes en verschillende stukjes fruit naar keuze op houten stokjes
- Verwarm de frambozen samen met de suiker en het water op het vuur tot aan het kookpunt
- Mix daarna tot een gladde puree
- Serveer de frambozencoulis als dipsaus bij de pannenkoekenspiesjes
- Klaar!