Spring naar de inhoud

Aha! Ik heb alvast een lekker receptje voor jullie in petto. Een winterse hamburger met sneetjes Ardeens gebraad en een koolslaatje. Lekker en helemaal in het seizoen! Het Ardeens gebraad schroeien we op de barbecue en laten we nadien verder garen onder deksel. Daarom is het wel belangrijk om een barbecue mét deksel te hebben natuurlijk. Geen paniek, dat betekent niet dat je ineens een super duur model moet aanschaffen. Dat kan perfect een barbecue van Gamma zijn bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 1 Ardeens gebraad (1kg)
  • 8 hamburgerbroodjes
  • 200 gr geraspte witte kool
  • 200 gr geraspte rode kool
  • 100 gr geraspte wortelen
  • 2 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 100 gr veldsla
  • Scheutjes van rode biet
  • Peper – zout

Hoe maak je het?

  • Bak het gebraad rondom rond op de barbecue tot het mooi gekorst is
  • Leg het vlees vervolgens in een braadslede en laat het verder garen op de barbecue onder deksel (+- 45 minuten of tot het vlees een kerntemperatuur van rond de 65 graden heeft)
  • Meng ondertussen de witte kool met de rode kool en de wortelen
  • Meng voor de dressing de graanmosterd met de honing, Griekse yoghurt, peper en zout
  • Meng de dressing onder de groentjes
  • Snijd het vlees in dunne plakjes
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en grill ze krokant op de barbecue
  • Beleg ze met veldsla, sneetjes gebraad, een lepel van de koolsla en wat scheutjes van rode biet
  • Klaar!

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Gamma.

Categorieën:

Barbecue
Vlees

Tags:

Ardeens gebraad
Barbecue organiseren
Hamburger gebraad
Honing-mosterddressing
Koolsalade
Rode kool
Winterbarbecue
Witte kool