Toffe adresjes, tips & tricks, samenwerkingen en veel meer in mijn blog
Toffe adresjes, tips & tricks, samenwerkingen en veel meer in mijn blog
Welk restaurant is de moeite waard om eens uit te proberen? En welke keukentips & tricks zijn echt lifechanging? Ik deel het graag met jullie!
Een foodie in Rotterdam!
Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door MissPublicity voor een tripje naar het hippe Rotterdam! Op een warme vrijdagochtend vertrok is samen met enkele andere bloggers richting Nederland om de leukste plekjes in Rotterdam te ontdekken. Op een hippe stadsfiets dan nog! Breng je binnenkort Rotterdam een bezoekje en vraag je je af welke hotspots je zeker niet mag missen? We zetten ze even voor je op een rijtje! 1. Dudok Deze hippe stadsbrasserie in het hartje van Rotterdam is…
Foodiehotspots in Oostende!
Mijn favoriete plek aan zee? Dat is toch wel Oostende. Want naast zon, zee en strand vind je hier ook heel wat lekkers om te eten! Onlangs bracht ik een heerlijk weekendje door in Oostende tijdens het jaarlijkse visfestival “A l’Ostendaise – Kom proeven”. Het Zeeheldenplein werd omgetoverd tot een culinair ontdekkingsdorp waar Oostendse restaurants hun lekkerste visgerechtjes presenteerden aan democratische prijzen. Ik ging met veel plezier proeven en deel graag met jullie mijn favorietjes! Sprot croque “Deluxe” – Bistro…
Wie luchthaven zegt.., zegt lekker eten!
Wie dacht dat je op de luchthaven enkel malse broodjes kan eten heeft het grondig mis. Want wie luchthaven zegt, zegt shoppen, lekker eten en gezellig iets drinken! En dat doe je vanaf nu in de nieuwe Connector op Brussels Airport! Eten en drinken op de luchthaven maakt al deel uit van je reis nog voor ze goed en wel begonnen is. In de nieuwe connector op Brussels Airlines kan je volop genieten van een prachtig uitzicht op de tarmac…
De honingpralines van Dominique Persoone, dat zijn geen gewone!
Naar aanleiding van The Honey Project, waarover ik hier al schreef gaf njam!-chef en chocolatier Dominique Persoone een workshop honingpralines maken. Na een boeiende inleiding over bijen, bloemetjes en imkers, een glaasje heerlijke honingwijn/mede gingen we aan de slag in zijn atelier in Antwerpen. Een fotoverslagje! Wie meer wil weten over The Honey Project: klik hier! The Honey Project van Dominique Persoone – elke zaterdag een nieuwe aflevering en een nieuw recept…
Een BIJ-zonder verhaal: The Honey Project van Dominique Persoone
Iedereen kent Dominique Persoone ondertussen wel als de crazy chocolatier die de mensen zelfs chocolade liet snuiven maar ondertussen is deze grote meneer ook imker! Toen zijn zoon Julius een jaar geleden vertelde over het uitsterven van de honingbijen, die heel erg nodig zijn voor het bestuiven van onze bloemetjes, vonden vader en zoon het tijd om zelf iets te ondernemen. Zodus staat er nu bovenop het dak van The Chocolate Factory een heuse bijenlandingsbaan “The Chocolate Line Airport” met…
Een etentje bij Fleur de Sel, da’s de moeite wel!
Dat lekker uit gaan eten één van mijn favoriete bezigheden is zal niemand verbazen. En dat ik van mijn vadertje nog een “ahum” verjaardagsetentje (ik was jarig in november) te goed had was mooi meegenomen! Naar goede gewoonte sloeg ik de Jong Keukengeweld-gids open en koos ik voor het Kempische pareltje “Fleur de Sel” van chef Alex Verhoeven, eentje dat trouwens al een tijdje op m’n lijstje stond! Het werd een zalige, zonovergoten namiddag op het terras van Fleur de Sel.…
Hallo hallo Bolzano!
Vorig weekend trok ik in goed gezelschap (lees: zeer sympathieke collega-bloggers) naar Bolzano in Zuid-Tirol. Het werd een onvergetelijke trip die ik iedereen kan aanraden. Prachtige landschappen, mooi weer, goed eten en drinken, … bij ons in de Kempen noemen ze dat “op een goei wei zitten” en dat was zeker en vast het geval! Voor wie binnenkort een tripje plant naar Zuid-Tirol en meer specifiek naar Bolzano, heb ik alvast enkele must-do’s op een rijtje gezet! Leer apfelstrudel bakken De Zuid-Tiroolse…
Culinair AMUsement in Turnhout!
Wie mij vraagt welke restaurants een absolute must visit zijn raad ik steevast aan om de Jong Keukengeweld gids eens open te slagen en iets uit te kiezen. Waarom? Omdat deze mij nog nooit teleurgesteld heeft! Afgelopen jaar mocht ik reeds bij 8 van de 60 talentvolle, jonge chefs mijn knietjes onder tafel schuiven en telkens weer ging ik extreem gelukkig naar buiten. Van klassiek tot rock ’n roll, van traditionele delicatessen tot gewaagde smaakcombinaties, elke chef bracht op zijn manier ware…
Jongkeukengeweld lunch – Restaurant Vrijmoed!
Restaurant Vrijmoed, eentje dat al zeer lang op m’n to-do lijstje stond, heb ik er dit weekend EIN-DE-LIJK van kunnen schrappen. Met de Jong Keukengeweld actie ging ik genieten van een top driegangenmenu bij Restaurant Vrijmoed van njam!-chef Michaël Vrijmoed. Jong Keukengeweld is een actie voor “foodies” tussen 18 en 30 jaar die graag eens willen genieten van een menu bereid door een jong, Vlaams toptalent. Via de Facebookpagina van Jong Keukengeweld kan je je plaatsje reserveren bij één van…
Het echte werk: BBQ'en met Peter De Clercq!
Afgelopen week was Koken op Hakken te gast op de Elckerlijc farm van Peter De Clercq voor een workshop barbecueën met verse kruiden. Peter, die in 2003 wereldkampioen barbecue werd, heeft als geen ander het grillen onder de knie en verwent dan ook dagelijks zijn gasten door hen magnifieke stukjes vlees en vis vanop de barbecue te serveren. Maar het gaat veel verder dan dat. In het restaurant en tijdens workshops wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van verse kruiden…